השתלות שיניים
שתלים דנטליים מיועדים לאנשים שחסרה להם שן אחת או יותר. השתלים משמשים כעוגנים קבועים בעצם הלסת, עליהם ניתן לעצב שיניים חדשות או לחבר שיניים תותבות רפויות.
מתי כדאי לעשות את השתלת שיניים?
ככל שההשתלה תיעשה מוקדם יותר לאחר איבוד השיניים, כך הטיפול יהיה פשוט יותר. מחקרים מראים שכמו שריר, העצם נוטה להיספג ללא כוחות לעיסה. בסופו של דבר, העצם עלולה להיעלם, מה שמחייב השתלת עצם כדי לבנות את הנפח החסר. ככלל, מומלץ לבצע השתלת שיניים כשלושה חודשים לאחר איבוד השיניים.
כדי לתכנן את הליך ההשתלה, יש צורך בבדיקת CT המציגה את האנטומיה התלת ממדית של העצם באזור המיועד.
מה עושים במקרים בהם העצם נספגה?
במקרים בהם אין מספיק נפח עצם לתמיכת השתל נדרשת השלמת העצם החסרה על ידי השתלת עצם. הטכניקות להשתלת עצם משתנות, כאשר חלק מהשתלים נעשים בזמן עקירת שיניים, אחרות במהלך ההשתלה, וחלק כפרוצדורות נפרדות. הרמת סינוס היא סוג של השתלת עצם ללסת העליונה.
סיבוכים של השתלות שיניים
כמו בכל הליך רפואי, להשתלות שיניים יש סיבוכים אפשריים, לרבות נפיחות, זיהום, דחיית שתלים (מיידית או מושהית), אובדן תחושה בלסת התחתונה ובשפה, אובדן עצם ונזק לשיניים סמוכות.
החשיבות של ייעוץ מומחה וטיפול אצל כירורג פה ולסת מנוסה
בעוד שרופאי שיניים רבים מבצעים השתלות שיניים, מקרים מורכבים צריכים להיות מטופלים על ידי כירורג פה ולסת עם הכשרה מתאימה.
לאור המורכבות והדיוק הנדרשים להשתלת שיניים, התייעצות עם צוות המומחים במרפאתנו היא קריטית להערכת הצרכים הספציפיים שלך, בחינת אפשרויות הטיפול והפגת כל החששות שיש לך. גישה אישית זו מבטיחה לך שליטה בתהליך קבלת ההחלטות וביטחון בתוכנית הטיפול שתיבחר עבורך.