ניתוח לתיקון פגיעה עצבית
ניתוח לתיקון פגיעות עצביות
פגיעות עצביות לעצב הלסת (העצב הנותן את התחושה לשיניים, החניכיים והשפה התחתונה) או בעצב הלינגואלי (האחראי על התחושה ללשון) מהוות סיבוך נדיר לאחר עקירת שיני בינה, שברים בלסתות, זריקות הרדמה מקומית ועוד. הטיפול בפגיעות אלו תלוי בסוג הנזק העצבי ובחומרת הפגיעה.
אם הפגיעה קלה והעצב אינו קרוע לחלוטין, יש סיכוי גבוהה להחלמה ספונטנית ושהתחושה תחזור לקדמותה עם הזמן. ישנם הממליצים טיפול בסטרואידים, גירוי חשמלי ו/או B12 לזירוז ההחלמה, אולם אין מחקרים בספרות הרפואית המבססים טיפולים אלו כמוצלחים או יעילים.
במקרים בהם הנזק קשה יותר והעצב נקרע, יומלץ על התערבות כירורגית. הטיפול הכירורגי מצריך הרדמה כללית ובמהלכו קצוות העצב נתפרים בכדי לשחזר את ההמשכיות האנטומית וההולכה העצבית. לעיתים יש צורך בשימוש בעצבים ממקור אחר בגוף על מנת לגשר את הפער בין קצוות העצב באזור הפגיעה.
חשוב לציין שהצלחת הניתוח לשחזור עצבים תלוי במספר גורמים הכוללים גיל המנותח, מצבו הבריאותי, מיקום וסוג הפגיעה – אבל הפקטור החשוב ביותר להצלחה הוא משך הזמן שעבר מהפגיעה לתיקון. ככל שעובר פחות זמן מרגע הפגיעה העצבית ועד התיקון הכירורגי סיכויי הצלחת הטיפול גבוהים יותר. זאת ועוד, בעוד בחלק מהמקרים התחושה תחזור לקדמותה במלואה, לרוב התחושה תחזור חלקית, ובמיעוט המקרים הניתוח לא יעזור כלל.