עקירה כירורגית שן בינה – במרפאה פרטית או בבית החולים?
עקירה כירורגית שן בינה – במרפאה פרטית או במחלקת פה ולסת בבית החולים?
שיני בינה הן קבוצת השיניים הטוחנות האחרונה שצצה בחלל הפה. בעוד שלאנשים מסוימים יש מספיק מקום בלסת כדי להכיל את השיניים הללו ללא בעיה, אחרים חווים סיבוכים המחייבים את עקירתן. הבנת הסיבות מאחורי הצורך בעקירת שן בינה והסיכונים הנלווים לטיפול חיונית לקבלת החלטות מושכלות לגבי בריאות הפה, וביניהן היכן כדאי לבצע את עקירת השן – בבית החולים או במרפאה פרטית?
הסיבות לעקירת שן בינה
- נזק פוטנציאלי לשיניים – אחת הסיבות העיקריות לעקירת שן בינה היא חשש מפני הנזק ששן הבינה עלולה לגרום לסביבה הסמוכה לה העלול להוביל לעששת, כאב, וקושי בפתיחת הפה ובבליעה.
- זיהום – שיני בינה שבוקעות חלקית עלולות ליצור כיסים שבהם חיידקים יכולים להצטבר, מה שמגביר את הסיכון לזיהום, דלקות ומחלות חניכיים. זיהומים סביב שיני בינה עלולים להיות כואבים ועלולים להתפשט לאזורים אחרים בפה אם אינם מטופלים.
- ציסטות וגידולים – שיני בינה נוטות לפתח ציסטות סביבן. כשיש פוטנציאל להתפתחות גידול מסוג זה ליד שן הבינה, עקירת השן באופן מניעתי יכולה לחסוך את הצורך בטיפול נרחב ומסובך יותר בהמשך.
תופעות לוואי וסיכונים אפשריים
- כאב ונפיחות – זה נורמלי לחוות כאב, נפיחות ואי נוחות בעקבות עקירת שן בינה. עם זאת, תסמינים אלו הם בדרך כלל זמניים וניתן לטפל בהם באמצעות משככי כאבים והקפדה על ההוראות שיתנו לאחר הניתוח.
- דימום – דימום קל לאחר עקירת שן בינה אמור להיעלם בהדרגה תוך מספר ימים. עם זאת, דימום מוגזם עשוי לדרוש טיפול רפואי.
- זיהום – קיים סיכון לזיהום בעקבות הוצאת שיני בינה, במיוחד אם לא מקפידים על היגיינת פה נאותה לאחר הניתוח. תסמינים של זיהום כוללים נפיחות, חום מקומי, טעם מלוח, והפרשה באזור הטיפול.
- נזק עצבי – במקרים נדירים, העצבים בעצם הלסת עלולים להינזק במהלך עקירת שן בינה, ולהוביל לחוסר תחושה, עקצוץ או שינויי תחושה בשפתיים, בלשון או בסנטר. סיבוך זה נפוץ יותר עם שיני בינה הכלואות מתחת לחניכיים או כאלה שבזווית לקויה. במקרים נדירים יותר, בהם חסר התחושה מלא, ככל הנראה יומלץ על ניתוח לתיקון העצב הפגוע.
- מכטשית יבשה – מכתשית יבשה נגרמת מחסר קריש דם באזור העקירה ומאובחן ככאב חזק המתחיל כ-5 ימים לאחר הטיפול. מעשנים ונשים הנוטלות גלולות למניעת הריון נמצאים בקבוצת סיכון גבוהה יותר לפתח מכטשית יבשה.
עקירת שן בינה – בבית החולים או במרפאה פרטית?
במרפאתנו אנחנו נותנים עדיפות עליונה לנוחות ובטיחות המטופלים, ולכן כל ההליכים במרפאתנו מבוצעים על ידי רופאים בכירים בעלי הכשרה וניסיון רב בכירורגית פה ולסת.
המרפאה מצוידת בטכנולוגיה חדישה, לרבות מכשיר לצילום פנורמי וכן מכשיר לצילום סיטי בקרינה מינימלית, המאפשרת אבחון מדויק ותכנון אופטימלי של העקירה. מטופלים יכולים לקבל ייעוץ בדוא"ל על סמך צילומי הרנטגן שלהם, הכולל מידע על הטיפול הנדרש, תופעות לוואי צפויות ותמחור ברור ושקוף. באופן זה אנחנו יכולים לשלב את הבדיקה, הייעוץ והטיפול בפגישה אחת.
לאחר הניתוח לרשות המטופלים שלנו גישה לתמיכה טלפונית ישירה לכל שאלה או דאגה שעלולה להתעורר במהלך ההחלמה. יתר על כן, צוות המרפאה מוכשר ומנוסה בניקוי חיטוי וסטרליזציה של חדרי הטיפול והמכשור הכירורגי ברמה בגבוהה ביותר בכדי למזער את הסבירות של חשיפה לחיידקים עמידים.
לסיכום,
בעוד עקירת שן בינה אינה נטולת סיכונים, בחירה במרפאה עם רופאים מומחים בעלי מוניטין וניסיון יכולה להפחית הסיכונים והסבירות לסיבוכים תוך הבטחת תוצאות מיטביות.
אם אתם חווים אי נוחות או סיבוכים הקשורים לשיני הבינה שלכם, אל תהססו ליצור איתנו קשר ולקבל הסבר מפורט על הטיפול הצפוי. בנוסף לכך, במידה וכבר יש לכם צילום, תוכלו להקליק פה ולשלוח אותו ממש עכשיו ולקבל חוות דעת ממומחה ללא התחייבות!!!